Vill du studera? Ansök här!

Yttrande till CSN

För dig som är anställd i en TRS-ansluten organisation.
För att få Omställningsstudiestöd från CSN behöver du också ett yttrande från TRS om att studierna kommer att stärka din ställning på arbetsmarknaden. Det ansöker du om via länken nedan. Då kommer vi också pröva om du kan få kompletterande studiestöd från TRS. Observera att du även behöver ansöka hos CSN. Du ska inte säga upp dig från ditt arbete utan ansöka om tjänstledighet för studier.

Ansök om yttrande till CSN

Kortvarigt studiestöd

För dig som är anställd i en TRS-ansluten organisation. Du kan få ekonomiskt stöd för en utbildning som är kortare än en vecka.

Ansök om kortvarigt studiestöd

Vill du prata med en rådgivare?

Oavsett om du vill bredda din kompetens eller utforska en helt ny riktning i ditt yrkesliv kan det vara svårt att veta var du ska börja. Med våra erfarna rådgivare kan du få stöd att se dina möjligheter och hitta de vägar framåt som just du vill ta. Om du är anställd i en TRS-ansluten organisation kan du få vägledning, rådgivning och coachning om du är anställd minst åtta timmar per vecka. Observera - du ska inte säga upp dig för att få stöd.

Ansök om rådgivning och vägledning

Studiestöd och yttrande till CSN för dig som är mellan jobb

Du som är mellan jobb och redan får stöd av oss kan ansöka om kortvarigt studiestöd samt yttrande från TRS när du ansöker omställningsstudiestöd från CSN. Kontakta TRS eller prata direkt med din rådgivare för att ansöka om studiestöd eller yttrande till CSN.

Jag kan väl inte studera igen…?

Jo, det kan du! Det är på många sätt lättare att studera när man är vuxen. Kanske är du lite ringrostig – men du har med dig en erfarenhetsbank som verkligen kommer att hjälpa dig i studierna. TRS rådgivare Maria Toft Zulawinski tipsar om hur du kan tänka om du vill studera. 

Till artikeln