Vi genomför tekniskt underhåll av våra digitala tjänster från kl 17, fredag 22/9 till söndag 24/9. Webbplatsen kan ligga nere under denna period.

Andra elitidrottare berättar

Här berättar andra elitidrottare om sina resor efter idrottskarriären.

Att höra andras berättelser kan vara ett sätt att bli inspirerad att tänka vidare.

Från fotbollsproffs till biolog

Pontus Hindrikes bytte bana från en lång fotbollskarriär till att jobba inom naturvård, tack vare studier i biologi och stöd från TRS. Inspireras av hans resa och råd till andra som funderar på att göra karriärbyten.

Läs intervjun med Pontus

Bild på Cristopher Fish

Från hockeyproffs till polisstudent

Efter en lång och imponerande karriär som hockeyspelare har Christopher Fish bytt ut hockeyklubban mot läroböcker och siktar nu på att växla karriär till polis.

Läs om Christophers karriärsväxling

Efter hockeykarriären: Nils gör idéer till verklighet

Som ung grabb var Nils mer intresserad av fysik och matematik än idrott. Trots det lyckades han så pass väl med sin hockeykarriär att han blev uttagen att spela för Tre Kronor. Numera jobbar han med att göra idéer till verklighet.

Läs om Nils karriärväxling

"Jag fick hjälp att tänka större"

Erika Grahm är bara 31 år gammal och redan sportchef för en hockeyklubb på elitnivå. Så sent som förra året var hon själv ishockeyspelare - men Erikas karriärväxling började långt innan hon tog sig an rollen som sportchef för Brynäs IF. 

Läs om Erikas karriärväxling

Michael vill vara med och förändra fotbollen

Michael Almebäck är mittbacken med landslagsmeriter som sadlar om och vill revolutionera hur fotbollsklubbar arbetar med mätningar av fysiska prestationer.

Läs om Michales nya karriär

"Elitidrottare är eftertraktade på arbetsmarknaden"

År 2003 flyttade en 17-årig Björn Svensson till västra Kanada för att spela ishockey i deras juniorliga och fram till och med 2019 försörjde sig Björn endast på sin hockey. Idag arbetar han med att hjälpa andra hockeyspelare med deras omställning till ett nytt yrke efter idrottskarriären.

Läs om Björns karriärväxling.

Linus Fernström – hockeyspelaren som blev arkitekt

Efter en kraftig hjärnskakning i rinken började Linus stället att rita sitt drömhus och det blev startskottet för en ny karriär som arkitekt och designer.

Läs om hockeyspelaren som blev arkitekt

Rasmus stortrivs med sin nya karriär

Rasmus har vunnit skytteligan i Elitserien och varit utlandsproffs i Danmark. Han har rekordet i antal spelade matcher för IFK Skövde men efter 19 år i klubben har Rasmus växlat karriär och driver numera eget företag inom trädgårdstjänst.

Ta del av Rasmus berättelse

Hockeykillen som satsar allt på fastighetsbranschen

Robin Jacobsson började spela hockey redan som sexåring och har livnärt sig på sin favoritidrott i över 15 år. Han trodde länge att hela yrkeslivet skulle spenderas inne i ishallar men numera ser han fram emot en karriär inom fastighetsbranschen.

Läs om Robins karriärväxling.

Niclas tar sina första skär utanför rinken

Att gå från att vara hockeyproffs till konsultchef är inget som sker över en natt. Niclas Andersén har nämligen gjort den resan och beskriver sin erfarenhet som både utmanande och positiv.  

Ta del av Niclas karriärväxling

Från hockeyrink till bankkontor

– Att sluta med hockeyn var ett beslut som hade mognat hos mig och jag kände mig verkligen klar som spelare. På elitnivå måste man ge 100 procent och jag hade inte motivation till det. Men att sedan komma framåt och veta vad jag ville göra, det var betydligt svårare, säger Stefan Johansson, som konstaterar att stödet från TRS rådgivare var en stor hjälp i den processen.

Läs artikeln med Stefan här