Andra elitidrottare berättar

Här berättar andra elitidrottare om sina resor efter idrottskarriären.

Att höra andras berättelser kan vara ett sätt att bli inspirerad att tänka vidare.

Joel Lundqvist: Fullt fokus framåt

Efter en 23 år lång, framgångsrik karriär som ishockeyspelare har Joel Lundqvist nu gått vidare och växlat om till en ny tillvaro. I dag har han lämnat rollen som lagkapten i Frölunda HC, startat eget företag och arbetar inom flera olika områden – bland annat föreläser han om ledarskap och medverkar i TV-rutan som ishockeyexpert. 

Ta del av Joels resa här

Johan är redo för nya mål

För första gången i sin karriär stod fotbollsspelaren Johan Blomberg utan spelarkontrakt i december 2022. Tankarna började snurra, vad skulle hända nu? Med egna initiativ och stöd från TRS hittade han vägen framåt mot en ny karriär som ekonom.

Ta del av Johans resa här.

Efter ishockeyn: Alexander satsar på att bli egenföretagare och golfproffs

För två år sedan satte en hjärnskakning punkt för Alexander Deilerts karriär som elitishockeyspelare. Nu är han återställd och har bestämt sig för att satsa på att driva eget företag och ta upp sin gamla passion - golf.

Läs om Alexanders karriärväxling.

Joakim lämnar livet som hockeyproffs för att bli egenföretagare

Joakim Lindström ska snart fylla 40 år och summerar karriären som professionell ishockeyspelare i nysläppta självbiografin ”I månskenets skugga”, döpt efter Skellefteå-fansens sång. Nu siktar han på att bli individuell spelarutvecklare för nästa generations stjärnor.

Läs intervjun med Joakim.

Christoffer Svensson

Han lämnade handbollen för att bli konsultförmedlare

I somras tog Christoffer Svensson beslutet att lämna elithandbollen, som han ägnat en stor del av sin tid åt sedan gymnasieåldern. Nu har han, med stöd från TRS, hittat ett nytt jobb som konsultförmedlare på Upgraded people i Stockholm.

Läs om Christoffers karriärväxling.

Från fotbollsproffs till biolog

Pontus Hindrikes bytte bana från en lång fotbollskarriär till att jobba inom naturvård, tack vare studier i biologi och stöd från TRS. Inspireras av hans resa och råd till andra som funderar på att göra karriärbyten.

Läs intervjun med Pontus

Bild på Cristopher Fish

Från hockeyproffs till polisstudent

Efter en lång och imponerande karriär som hockeyspelare har Christopher Fish bytt ut hockeyklubban mot läroböcker och siktar nu på att växla karriär till polis.

Läs om Christophers karriärsväxling

Efter hockeykarriären: Nils gör idéer till verklighet

Som ung grabb var Nils mer intresserad av fysik och matematik än idrott. Trots det lyckades han så pass väl med sin hockeykarriär att han blev uttagen att spela för Tre Kronor. Numera jobbar han med att göra idéer till verklighet.

Läs om Nils karriärväxling

"Jag fick hjälp att tänka större"

Erika Grahm är bara 31 år gammal och redan sportchef för en hockeyklubb på elitnivå. Så sent som förra året var hon själv ishockeyspelare - men Erikas karriärväxling började långt innan hon tog sig an rollen som sportchef för Brynäs IF. 

Läs om Erikas karriärväxling

Michael vill vara med och förändra fotbollen

Michael Almebäck är mittbacken med landslagsmeriter som sadlar om och vill revolutionera hur fotbollsklubbar arbetar med mätningar av fysiska prestationer.

Läs om Michales nya karriär

"Elitidrottare är eftertraktade på arbetsmarknaden"

År 2003 flyttade en 17-årig Björn Svensson till västra Kanada för att spela ishockey i deras juniorliga och fram till och med 2019 försörjde sig Björn endast på sin hockey. Idag arbetar han med att hjälpa andra hockeyspelare med deras omställning till ett nytt yrke efter idrottskarriären.

Läs om Björns karriärväxling.

Linus Fernström – hockeyspelaren som blev arkitekt

Efter en kraftig hjärnskakning i rinken började Linus stället att rita sitt drömhus och det blev startskottet för en ny karriär som arkitekt och designer.

Läs om hockeyspelaren som blev arkitekt

Rasmus stortrivs med sin nya karriär

Rasmus har vunnit skytteligan i Elitserien och varit utlandsproffs i Danmark. Han har rekordet i antal spelade matcher för IFK Skövde men efter 19 år i klubben har Rasmus växlat karriär och driver numera eget företag inom trädgårdstjänst.

Ta del av Rasmus berättelse

Hockeykillen som satsar allt på fastighetsbranschen

Robin Jacobsson började spela hockey redan som sexåring och har livnärt sig på sin favoritidrott i över 15 år. Han trodde länge att hela yrkeslivet skulle spenderas inne i ishallar men numera ser han fram emot en karriär inom fastighetsbranschen.

Läs om Robins karriärväxling.

Niclas tar sina första skär utanför rinken

Att gå från att vara hockeyproffs till konsultchef är inget som sker över en natt. Niclas Andersén har nämligen gjort den resan och beskriver sin erfarenhet som både utmanande och positiv.  

Ta del av Niclas karriärväxling

Från hockeyrink till bankkontor

– Att sluta med hockeyn var ett beslut som hade mognat hos mig och jag kände mig verkligen klar som spelare. På elitnivå måste man ge 100 procent och jag hade inte motivation till det. Men att sedan komma framåt och veta vad jag ville göra, det var betydligt svårare, säger Stefan Johansson, som konstaterar att stödet från TRS rådgivare var en stor hjälp i den processen.

Läs artikeln med Stefan här

Från elithockey till ekonomi

Fredrik Styrman är en tidigare elithockeyspelare som efter en hjärnskakning tvingades avsluta sin idrottskarriär och sadla om. Idag läser han ekonomi och berättar i intervjun med TRS om hur kombinationen av studier och idrott gjorde honom till en bättre hockeyspelare

Läs om Fredriks karriärväxling