”Ingen får missa stödet från TRS”

Merla Assaf hade varit ekonomiansvarig inom samma företag i åtta år när det lades ner och hon blev arbetslös.

– Jag mådde jättedåligt! Jag hade känt mig så trygg där och trivts väldigt bra.

Med stöd från Trygghetsrådet TRS vågade hon tro på framtiden igen och ta steget vidare. Nu har Merla Assaf startat egen redovisningsbyrå.

Merla Assaf.

Det bubblar av entusiasm kring Merla Assaf. Hon ser framåt och är stärkt i sitt beslut att starta eget företag, mycket tack vare rådgivningen och stödet från TRS. Ett stöd hon inte kände till så mycket om tidigare.  

– Jag hade administrativt ansvar för personalen på min tidigare arbetsplats och hade information om TRS, men det var inget jag hade satt mig in i. Så blev det skarpt läge och jag anmälde oss alla till bland annat TRS. Då tog jag reda på mer och insåg att det här är ju superbra! 

Merla Assaf fick kontakt med sin rådgivare, som hon numera kallar ”sin ängel”. 

– Det var fantastiskt att få prata med någon som gav nytt hopp. Hon fick mig att tänka i rätt banor, kom med nya idéer och gav mig stöd att fatta beslut. Ingen som hamnar i den här situationen får missa stödet från TRS! 

Viktigt med flexibilitet

Hon insåg att hon behöver kunna styra över sin tid och ha mer flexibilitet för att jobba på det sätt hon vill. Den insikten gav idén till att starta eget och dessutom hade flera företag redan hört av sig och ville anlita henne som konsult. 

– Jag diskuterade med min rådgivare på TRS, gjorde en affärsplan som de granskade och trodde på. Det gav mig kraft att gå vidare. Jag beslutade att satsa och satte igång med att fixa allt det administrativa som krävs för att starta eget. 

Nytt företag – nya möjligheter 

Planerna tog form våren 2023. Sex månader senare startade Merla Assaf sin redovisningsbyrå. Under processen har hon fått ekonomiskt stöd från TRS, rådgivning och tillgång till utbildningsportalen Diploma för att bygga på sina kunskaper ytterligare. Och en bekräftelse på att hon kan göra verklighet av det hon vill. 

– Det känns väldigt bra nu. Det har varit stressigt att få allt på plats, men jag är på god väg och jag gör så gott jag kan, det tror jag räcker långt. 

Läs mer om TRS stöd till dig som funderar på att starta eget här.

Läs andras berättelser

Resan mot ett nytt jobb är din egen - men du kan lära dig och hämta inspiration av hur det har varit för andra. Här hittar du många olika exempel där du får ta del av erfarenheter och tips från andra.

Andra berättar - elitidrottare

Andra berättar - att hitta ett nytt jobb