TRS rådgivare hjälper dig att skapa en hållbar förändring

Är du anställd, befinner dig mitt i arbetslivet och funderar på att bredda din kompetens? Eller kanske utforska en helt ny inriktning? TRS kan hjälpa dig att se vägar och möjligheter i ditt arbetsliv för att skapa en hållbar förändring.

Torbjörn Norlund, rådgivare på TRS.

 Många vill förändra sin arbetssituation, men vet inte var de ska börja. Du behöver inte ha en färdig plan för att kontakta oss, men det är viktigt att göra väl genomtänkta val. Då är det bra att prata med en neutral part, säger Torbjörn Norlund, rådgivare på TRS.

Du behöver inte ha en färdig plan

Är du anställd i en organisation ansluten till TRS och en av dem som behöver hjälp att sortera dina tankar för att hitta en ny roll – eller utveckla din befintliga - i arbetslivet? Då kan du kontakta TRS och ansöka om karriärcoachning och vägledning via vår webbplats. Därefter blir du kontaktad av en av våra rådgivare och ni bokar ett möte. Det gäller både dig som har en tidsbegränsad anställning och dig som är tillsvidareanställd.

TRS rådgivare ger vägledning och coachar dig utifrån dina individuella förutsättningar, drivkrafter, kompetens och hur det ser ut på arbetsmarknaden. 

 Många ser begreppet karriär som en rak stege uppåt. Vi på TRS ser det som en arbetslivsresa, som kan se väldigt olika ut. Att göra karriär kan handla om att utvidga sin kompetens, att specialisera sig eller prova på en ny roll, säger Torbjörn.

Ibland räcker det med ett möte, ibland krävs det flera. Självklart har din rådgivare tystnadsplikt.

Olika typer av studiestöd

Om du sedan bestämmer dig för kompetensutveckling genom studier kan TRS erbjuda flera olika typer av stöd. Väljer du en längre utbildning kan du ansöka om det nya omställningsstudiestödet, som hanteras av CSN. Då kan TRS bistå med ett yttrande till CSN. Läs mer om det nya omställningsstudiestödet här.

Väljer du en utbildning som är kortare än fem dagar så kan du ansöka om stöd för korta studier och få ersättning för förlorad arbetsinkomst under utbildningen. Läs mer om studiestöd för kortare kurser här.

Vill du veta med om TRS rådgivning och karriärcoachning? Läs mer om rådgivning och karriärcoachning här.