Må bättre - byt miljö

Det finns nog ingen som vid det här laget inte känner av hur coronapandemin har lamslagit ett helt samhälle och en hel värld, eftersom det i slutändan påverkar alla personers liv både inom arbetet och i privatlivet. Linda Lekander är rådgivare på TRS och samtalar varje dag med jobbsökare, som behöver tips och råd för att hålla motivationen och orken uppe, även med dagens begränsningar.

Linda Lekander

Du som är i en situation med en omställning i livet vad gäller arbete vet att det skapar mycket oro och ovisshet. När vi nu är många som är mer låsta till hemmet än vanligtvis så är det värdefullt att försöka skapa energi i det du gör, för att behålla välmåendet under en extra påfrestande period som detta är.

Bryta och byta miljö

Det handlar inte om att man ska gå ut och springa en mil. Alla människor måste utgå från sin egen förmåga, komma ut på något sätt och byta miljö. Bara att lämna hemmet gör att man sen får komma tillbaka hem, med en ny energi och nya tankar. Det finns mycket forskning som visar att fritidsaktiviteter påverkar måendet positivt och kan förebygga ohälsa. Det har också en positiv inverkan på minnesförmågan.

Det finns enkla sätt att utifrån sina egna förutsättningar bryta och byta miljö under en paus på dagen:

  • Välj trapporna istället för hissen om du har möjlighet.
  • Gå ut i skogen i 10 minuter och andas in doften av våren.
  • Ta en promenad runt kvarteret, sätt dig på en bänk och lämna för en stund de gnagande orostankarna som kan finnas i jobbsökandet.
  • Rulla ut en yogamatta och kör ett kort online-träningspass på vardagsrumsgolvet.

Träna online med Friskis&Svettis

Friskis&Svettis i Järfälla är en av organisationerna som är anslutna till oss. De erbjuder nu träning online för alla, utan kostnad. Träningen är anpassad efter att kunna utföras i hemmet utan speciella redskap. Det tackar vi för!

Här hittar du Friskis&Svettis Järfällas onlineträning.