TRS rådgivare tipsar!

Vet dina kollegor vad du gör? Hur kan vi lära i vardagen? Hur blir medarbetarna engagerade? Är era möten effektiva? Ger ni varandra återkoppling och berättar hur det gick? Hur får man tiden att räcka till? Här delar TRS rådgivare med sig av goda råd och tips!

Därför är systematisk kompetensutveckling avgörande för en organisations livskraft

Organisationers förmåga att lära nytt och anpassa sig till förändringar är avgörande för deras livskraft, menar Nicklas Karlsson, rådgivare på TRS. För att bli framgångsrik så krävs ett systematiskt arbete med kompetensutveckling, tipsar han.

Läs Nicklas råd här

Så använder ni feedback för att främja kompetensutveckling

Feedback är en grundpelare i processen för kompetensutveckling. Det är avgörande för att förbättra arbetsprestationer inom en organisation, förklarar Henrik Karlsson Rodén, rådgivare på TRS. Här delar han med sig av sina tips för att skapa en bra feedbackkultur.

Läs Henriks tips här.

Varför god kommunikation är avgörande för kompetensutveckling

Att ha koll på hur man arbetar systematiskt med kompetensutvecklingen är nyckeln för att nå toppen tillsammans. Men pass på, även om vi har de bästa avsikter kan våra utvecklingsplaner falla pladask om vi inte förstår vikten av god kommunikation, förklarar Nicklas Karlsson, rådgivare på TRS.

Läs Nicklas tips här

Så kan arbetet med kompetensutveckling bli mer effektivt

När organisationer arbetar med kompetensutveckling så är det bra om de kopplar ihop det med sin verksamhetsplan och sina målsättningar, förklarar Monica Held, rådgivare på TRS. Här tipsar hon om hur ni kan arbeta för att få en mer effektiv och fokuserad kompetensutveckling.

Ta del av Monicas tips

Strategier för kompetensutveckling stimulerar självledarskap

Kompetensutveckling är en central del i en lärande organisation och är viktigt för den som vill främja medarbetarnas självledarskap. Monica Held, rådgivare på TRS, delar med sig av tips och strategier för att skapa en miljö där medarbetare kan utvecklas.

Ta del av Monicas tips

Bjud in till reflektion och dialog

Det kan uppstå många kluvna känslor och tankar i organisationer som varit tvungna att säga upp medarbetare. Det finns behov av att prata om framtiden samtidigt som det kan vara känsligt om det fortfarande finns uppsagda medarbetare kvar i organisationen. TRS rådgivare Monica Held ger här tips på hur du kan hantera det vakuum som kan uppstå.

Här läser du Monicas råd

Kompetensutveckling varje dag

Det finns många sätt att utveckla kompetens och lära nytt. TRS har ett bredare perspektiv på kompetens än bara kunskap. Och en metod som gör att du kan planera för kompetensutveckling, i stället för att prioritera bort den i vardagens brandkårsutryckningar. Henrik Karlsson Rodén, rådgivare inom TRS förebyggande arbete, ger sina bästa tips på lärande i vardagen.

Läs Henriks tips här

Reflekterande team

TRS rådgivare Monica Held tipsar om ett effektivt sätt att lösgöra låsningar eller få nya infallsvinklar på ett problem: reflekterande team. Det är en enkel metod som stödjer lärande och utveckling.

Läs om reflekterande team här

Ansvarig för sidan: Helena Sundqvist Laurin

Senast uppdaterad: