TRS rådgivare tipsar!

Vet dina kollegor vad du gör? Hur kan vi lära i vardagen? Hur blir medarbetarna engagerade? Är era möten effektiva? Ger ni varandra återkoppling och berättar hur det gick? Hur får man tiden att räcka till? Här delar TRS rådgivare med sig av goda råd och tips!

Höj din digitala kompetens och få ut mer av era verktyg

Verktyg ska göra det möjligt för anställda att få mer gjort på kortare tid och samtidigt underlätta kontakten med medlemmar, användare, kunder och besökare. TRS rådgivare AnnCharlotte Bretan delar med sig av tips för att utveckla den digitala kompetensen på er arbetsplats med TRS.

Ta del av AnnCharlottes tips

Använd möten för att utvecklas och bli en lärande organisation

Under pandemin har de spontana avstämningarna i det fysiska rummet minskat och organiserade digitala möten har ökat i många verksamheter. Enligt TRS rådgivare Monica Held är det därför än mer viktigt att skapa variation och dynamik i mötena samt se över antal nödvändiga möten.

Ta del av Monicas tips

Bjud in till reflektion och dialog

Det kan uppstå många kluvna känslor och tankar i organisationer som varit tvungna att säga upp medarbetare. Det finns behov av att prata om framtiden samtidigt som det kan vara känsligt om det fortfarande finns uppsagda medarbetare kvar i organisationen. TRS rådgivare Monica Held ger här tips på hur du kan hantera det vakuum som kan uppstå.

Här läser du Monicas råd

Vad kan vi fortsätta göra när det uppstår en kris?

"När vi nu befinner oss i ett läge där vi har en coronapandemi funderar jag på vad som händer med oss. Både i våra roller som privatpersoner och som anställda i en organisation. Allting stannar upp och morgondagen blir oförutsägbar. Det är en känsla som lätt kan göra oss lamslagna." Vår rådgivare Monica Held tipsar!

Kompetensutveckling varje dag

Det finns många sätt att utveckla kompetens och lära nytt. TRS har ett bredare perspektiv på kompetens än bara kunskap. Och en metod som gör att du kan planera för kompetensutveckling, i stället för att prioritera bort den i vardagens brandkårsutryckningar. Henrik Karlsson Rodén, rådgivare inom TRS förebyggande arbete, ger sina bästa tips på lärande i vardagen.

Läs Henriks tips här

Har du koll på din roll?

Förstår dina kollegor vad du gör på jobbet? Otydlighet kring roller och uppdrag gör inte bara att jobbet blir sämre utfört – det är också en källa till konflikter. TRS rådgivare Monica Held berättar varför det är viktigt att ha koll på rollerna. Och hur ni kan arbeta för att skapa tydlighet!

Läs artikeln om roller här

Reflekterande team

TRS rådgivare Monica Held tipsar om ett effektivt sätt att lösgöra låsningar eller få nya infallsvinklar på ett problem: reflekterande team. Det är en enkel metod som stödjer lärande och utveckling.

Läs om reflekterande team här

Ansvarig för sidan: Helena Sundqvist Laurin

Senast uppdaterad: