"Jag tror inte att det hade gått utan stödet från TRS"

Roshan Micheal och hans fru Deepthie arbetade på samma arbetsplats i Kaggeholm när de i januari 2018 plötsligt fick beskedet att de skulle bli uppsagda. Förvirrade och ledsna över sin situation tog paret kontakt med TRS i hopp om hjälp att ställa om till nya jobb och en ny framtid. 

Roshan Micheal.

 Vi hade ingen aning om hur vi skulle ordna nya jobb eller vad som skulle hände med vårt boende nu när vi stod utan inkomst. Men lyckligtvis fick vi höra att TRS kan hjälpa personer i vår situation och jag tackar Gud för att vi kom i kontakt med vår rådgivare Linda på TRS, berättar Roshan. 

Hjälp att komma på fötterna

Roshan är ursprungligen från Sri Lanka och har bott i Sverige i cirka 18 år med sin fru. Under sina år i Sverige har Roshan haft många olika jobb på bland annat Kaggeholms slott och kursgård, Ek-gården i Ekerö och på kommunen som matsalsansvarig. 

Sedan flytten till Sverige har jag studerat svenska och jobbat mest hela tiden och även haft turen att få jobba tillsammans med min fru. Men 2018 vändes våra liv upp och ner då vi plötsligt förlorade både jobb och bostad. Som tur är fick vi hjälp att komma på fötterna igen när vi träffade vår rådgivare på TRS, säger Roshan. 

Utbildad busschaufför 

Då familjen bodde i ett personalboende i regi av deras dåvarande arbetsplats behövde de inte bara söka nytt jobb utan även leta efter ny bostad. 

 Vi fick stöd på flera olika sätt av TRS men viktigast av allt var hjälp med att hitta nytt jobb i Västervik. När vi dessutom lyckades hitta ett nytt boende i Västervik så hade vi under en period dubbla bostäder. Som tur var TRS kunde hjälpa oss med stöd för dubbel bosättning. Det var ett fantastiskt stöd som underlättade vår situation oerhört. 

Medan Roshans fru fick arbete i Västervik påbörjade han själv en utbildning till bussförare. 

 Jag fick stor hjälp från TRS under min utbildning, bland annat ekonomiskt stöd under ett och ett halvt år.  När jag fullföljt min utbildning som busschaufför under 2020 fick jag möjligheten att arbeta i linjetrafiken via Söne Buss i Västervik i början av 2021. Under hela min linjetrafikutbildningstid fick jag dessutom resestöd från TRS, berättar Roshan. 

Nya jobb och ny bostad

Sedan mars 2021 har både Roshan och hans fru nya jobb och familjen har en ny bostad i Västervik där de trivs väldigt bra. Roshan tittar tillbaka på resan från att vara arbetslösa och ha en osäker bostadssituation i Stockholm till deras nya tillvaro i Västervik med stor tacksamhet. 

 Jag är mycket tacksam för den här nya situationen för mig och för min familj. Vi är så glada över vårt nya hus och våra jobb som vi har just nu. Jag tror inte att det hade gått utan stödet från TRS och vår rådgivare, säger Roshan avslutningsvis.