På väg mot ett nytt jobb

TRS ger stöd till dig på din resa mot ett nytt arbete - om du har blivit uppsagd eller avslutar en tidsbegränsad anställning.

Leende man som möter betraktarens blick.
På väg mt ett nytt jobb

Villkor för stöd

För att du ska kunna få stöd av TRS måste din arbetsgivare vara ansluten till oss genom kollektivavtal. I rutan här intill kan du se om din arbetsgivare är ansluten genom att fylla i organisationsnumret. Det brukar stå på lönespecifikationen.

Du kan få stöd om du är, eller är på väg att bli, uppsagd. TRS ger stöd åt både tillsvidareanställda (fast anställda) och tidsbegränsat anställda som inte får vara kvar på arbetsplatsen längre. Vi ger också stöd till frilansare som vill bredda sin karriär för att få en stabilare inkomst.

För att få stöd gäller vissa villkor. Det handlar om hur länge och i vilken omfattning du har arbetat. Det är lite olika beroende på om du är uppsagd eller avslutar en tidsbegränsad anställning.

Uppsagd

Tidsbegränsat anställd (frilansare)

Du måste ansöka om stöd inom ett år räknat från din sista anställningsdag.

En personlig rådgivare

När vi har kontrollerat att villkoren är uppfyllda får du en personlig rådgivare som hjälper dig på din resa mot ett nytt jobb.

Ekonomiskt stöd

TRS kan ge dig ekonomiskt stöd på olika sätt, om vissa villkor är uppfyllda. Har du arbetat minst fem år i följd hos din arbetsgivare kan du få avgångsersättning, AGE. I vissa fall kan TRS betala en del kollektivavtalade försäkringar.

Läs mer om Avgångsersättning här

Ansök om stöd

Du ansöker genom att fylla i ett formulär här på webben eller genom att ladda ner blanketten.

Är du tillsvidareanställd (fast anställd) när du sägs upp är det arbetsgivaren som ska påbörja ansökan, därefter kompletterar du.

Ansök här

Ansvarig för sidan: Helena Sundqvist Laurin

Senast uppdaterad: