Hitta till Mina sidor och alla verktygen där

Är du jobbsökare eller karriärväxlare som får stöd av TRS? Missa inte möjligheten att logga in på Mina sidor. Där kan du hitta massor av verktyg, inspiration och utbildningar som kan vara ett stöd på resan till ett nytt arbete, tipsar Linda Lekander, rådgivare på TRS.

– Det är väldigt lättillgängligt, bara ett knapptryck bort, säger hon.

Linda Lekander, rådgivare på TRS

På Mina sidor kan du till exempel enkelt boka tid med din rådgivare och hitta tips, råd och verktyg anpassade för så väl dig som söker jobb som karriärväxlare eller blivande egenföretagare.

– Vad du ska börja titta på beror på vad du är intresserad av och vilken situation du befinner dig i. Om du ska börja söka jobb, då handlar det kanske om att stärka förmågan att söka jobb på olika sätt, säger Linda Lekander.

Få dina ansökningshandlingar granskade

Då kan du ta hjälp av TRS guide till ett nytt arbete. Den innehåller tips på hur du inventerar din kompetens som ett underlag för att reflektera kring tillsammans med din rådgivare. Du kan också få tips på hur du kan söka jobb på ett effektivt sätt. Du hittar även mallar för cv och personligt brev. Om du vill kan du även ta hjälp av experter som granskar dina ansökningshandlingar eller din LinkedIn-profil.

– Antingen så skickar du in en generell ansökan eller så väljer du en som är kopplad till en specifik jobbannons. Sedan granskar experterna på Go Monday hur väl din ansökan matchar annonsen och hur du framhåller dina egenskaper, förmågor och din De svarar inom ett dygn. Det här brukar vara mycket uppskattat, säger Linda.

Om du vill träna på en anställningsintervju så kan du också boka in intervjuträning. Den kan ske både skriftligt och muntligt via telefon. Sedan får du skriftlig feedback på dina intervjusvar.

Sök bland tusentals lediga tjänster

På Mina sidor kan du också ta hjälp av TRS jobbsök. Där finns tusentals jobbannonser som samlas in från olika rekryteringssajter, karriärsidor och databaser. Tjänsten är ett samarbete med plattformen Auranest.

– Det är en väldigt omfattande jobbsökartjänst. Använder du den samtidigt som du är öppen för rekryterare och jobb på din LinkedIn-profil och tittar på ett par större jobbsökarsajter så fångar du upp det mesta, säger Linda Lekander.

Vill du byta yrke?

TRS har också tagit fram en guide för dig som vill växla till ett nytt yrke. Den hjälper dig att inventera dina förmågor, egenskaper, drivkrafter och motivation för att hitta din väg framåt.

– Guiden uppmanar dig att fundera över frågor som: Vad har du tyckt varit roligast hittills i ditt arbetsliv? Vad vill du göra mer av? Utifrån det kan du sedan ta fram en handlingsplan, säger Linda Lekander.

Via Mina sidor kan du också, med hjälp av Arbetsförmedlingens sajt, läsa på om olika yrken och hur lönenivåerna och framtidsutsikterna ser ut för dem.

Checklistor för blivande egenföretagare

Om du är intresserad av att starta eget företag så kan du också hitta bra verktyg på Mina sidor. Där finns checklistor med frågor om sådant du bör tänka igenom innan du sätter igång.

– Börja med att fylla i checklistorna. Sedan behöver du prata med din rådgivare, beskriva din affärsidé, hur dina förutsättningar ser ut och hur marknaden ser ut för att kunna genomföra din idé. Sedan kan din rådgivare koppla ihop dig med en affärskonsult som ett vidare stöd för att skriva en affärsplan, säger hon.

Välj en kurs och förbättra dina kompetens

På Mina sidor kan du även gå utbildningar och på så sätt förbättra din kompetens. Du kan få tillgång till hundratals olika kurser via utbildningsportalen Diploma. Här finns också länkar till ett brett utbud av online-utbildningar. Du kan till exempel förbättra din digitala kompetens genom Internetstiftelsens sajt och Microsoft-workshops.

– Diploma-kurserna är det som flest jobbsökare nappar på. Du kan också få inspiration i ditt jobbsökande genom TRS webbinarier. De kan handla om till exempel hur du skriver ett effektivt cv och personligt brev, optimerar din Linkedin-profil, hur du skapar handlingskraft i ditt jobbsökande eller hur en rekryterare tänker, säger Linda och avslutar:

– Men det bästa med Mina sidor är kanske att du kan sätta igång att använda det när du vill, helt på egen hand. Det är alltid öppet!

Läs mer på Mina sidor