Våra rådgivare tipsar

TRS rådgivare har lång erfarenhet av studie- och karriärvägledning och delar med sig av sina bästa tips till dig som vill börja studera.

TRS rådgivare hjälper dig att skapa en hållbar förändring

Är du anställd, befinner dig mitt i arbetslivet och funderar på att bredda din kompetens? Eller kanske utforska en helt ny inriktning? TRS kan hjälpa dig att se vägar och möjligheter i ditt arbetsliv för att skapa en hållbar förändring, tipsar vår rådgivare Torbjörn Norlund.

Läs artikeln här.

Studier och karriär – TRS hjälper dig att navigera rätt

Att besluta sig för att återvända till skolbänken som vuxen kan vara en av de största utmaningarna i livet. Oavsett om det är för att bredda dina kompetenser eller utforska en helt ny riktning kan det vara svårt att veta var du ska börja eller vilka utbildningar som är mest relevanta för dina mål. TRS rådgivare Maria Toft Zulawinski har lång erfarenhet av studie- och karriärvägledning. 

Ta del av Marias tips

Vässa din kompetens med hjälp av en kort kurs

Att gå en kort kurs är ett utmärkt sätt att öka sin konkurrenskraft på arbetsmarknaden. Genom TRS kan du vässa ditt cv och samtidigt få ekonomiskt stöd för inkomstbortfall och utbildningskostnader. Maria Toft Zulawinski, rådgivare på TRS, tipsar om vilka utbildningar du kan få stöd för.

Ta del av Marias tips

Jag kan väl inte studera igen…?

Jo, det kan du! Det är på många sätt lättare att studera när man är vuxen. Kanske är du lite ringrostig – men du har med dig en erfarenhetsbank som verkligen kommer att hjälpa dig i studierna. TRS rådgivare Maria Toft Zulawinski tipsar om hur du kan tänka om du vill studera. 

Till artikeln

Välj din rätta karriär

Om du vill planera ditt yrkesliv på längre sikt är det viktigt att ta reda på så mycket information som möjligt om de yrken eller roller du är intresserad av. Det är inte längre ovanligt att byta yrke flera gånger under ett arbetsliv. Britt Marie LaBrosse är rådgivare på TRS och delar med sig av sina bästa tips till dig som ska planera din framtida yrkeskarriär.

Ta del av Britt Maries tips