Skicka in kvitton till TRS

När du har beviljats stöd från TRS kan du få vissa utgifter du har i samband med att du söker jobb betalda. För att du ska få ersättning måste din rådgivare ha godkänt utgiften – stäm därför alltid av med din rådgivare innan.

Du kan till exempel få ersättning för resor till anställningsintervjuer, till din rådgivare eller coach, och annat som exempelvis datorinköp.

Gör så här:

  1. Stäm av med din rådgivare innan.
  2. Gör ditt inköp – välj det mest prisvärda alternativet.
  3. Mejla in kvittot till din rådgivare. Observera att det måste vara ett läsbart kvitto där momsen anges. Du kan fotografera av det med din telefon eller skanna in det, om du inte har fått kvittot digitalt.
  4. Om du har kört med egen bil är ersättningen 25 kronor/mil med diesel-, bensin- eller hybridbil. Med elbil är ersättningen 9,50 kr/mil. Du behöver ange mellan vilka platser du kört, antal mil och syftet med resan.
  5. Skriv i mejlet med kvittot vad som avses. Om det är en anställningsintervju: ange vilken tjänst, vem du ska träffa, vart du ska resa och när.
  6. Rådgivaren handlägger kvittot så snart det går – men det kan ta någon vecka innan ekonomiavdelningen har fått kvittot för utbetalning till dig. Utbetalningar sker två gånger i månaden, omkring den 10:e och omkring den 25:e varje månad.
  7. Kom ihåg att berätta för din rådgivare hur det gick!