”TRS stöd gav mig nya möjligheter”

När Helena Johansson och hennes kollegor stod inför avvecklingen av deras gemensamma vårdverksamhet kom TRS stöd som en räddningsplanka. Med stöd från TRS kunde Helena navigera genom den här utmaningen och hitta en ny väg framåt i karriären. 

Helena Johansson fick bland annat stöd att gå en kompletterande högskoleutbildning som diabetessköterska.

Praktisk hjälp från TRS rådgivare 

Helena och kollegorna hade varit delägare i en vårdverksamhet och arbetat som distriktssköterskor. När företaget avvecklades 2022 kom TRS stöd som en värdefull resurs.  

– Jag blev kontaktad av TRS rådgivare Britt Marie LaBrosse som informerade mig om alla förmåner och stöd som TRS kunde erbjuda, inklusive utbildningar, kurser och hjälp med cv med mera. Britt Marie hjälpte mig bland annat att skapa ett starkt cv. Hon var duktig på att arbeta med texter och hjälpte mig med formuleringar. Jag fick också hjälp med att ordna en porträttbild till mina jobbansökningar. Det var väldigt betydelsefullt för mig att få hjälp med både cv och porträttbild, berättar Helena. 

Egna företaget och nytt jobb  

Med TRS stöd kunde Helena även gå en kompletterande högskoleutbildning som diabetessköterska.  

– Det var så klart en stor hjälp för mig att TRS betalade för kursen. Den påbyggnadskursen har gjort att jag ökat min anställningsbarhet och kan söka fler tjänster, säger Helena. 

Under tiden Helena fick stöd från TRS startade hon ett eget företag och tog sig an flera uppdrag. Hon har parallellt med det egna företaget fått en tjänst på 80 procent som distriktsköterska på en mottagning, en position hon började den 2 maj. 

Att växa genom utmaningar 

Helena uppmanar andra i liknande situationer att ta vara på stödet som TRS erbjuder. Hon betonar vikten av att vara öppen för nya möjligheter även i utmanande tider och att bygga på sina befintliga kunskaper. 

– Min inställning var att jag ville bli pushad och få stöd från TRS för att ta vara på nya möjligheter. I min bransch finns det många alternativ som sjuksköterska så för mig var det inte aktuellt att byta bransch. Jag ville bygga på mina kunskaper för att ta mig an nya uppdrag och på den resan har TRS stöd varit betydande, avslutar Helena. 

Läs andras berättelser

Resan mot ett nytt jobb är din egen - men du kan lära dig och hämta inspiration av hur det har varit för andra. Här hittar du många olika exempel där du får ta del av erfarenheter och tips från andra.

Andra berättar - elitidrottare

Andra berättar - att hitta ett nytt jobb