Hockeykillen som satsar allt på fastighetsbranschen

Robin Jacobsson började spela hockey redan som sexåring och har livnärt sig på sin favoritidrott i över 15 år. Han trodde länge att hela yrkeslivet skulle spenderas inne i ishallar men numera ser han fram emot en karriär inom fastighetsbranschen.

Robin Jacobsson.

– Jag var naiv och trodde länge att jag efter min spelarkarriär skulle ha gott om tid att i lugn och ro fundera på vad jag skulle göra med resten av yrkeslivet. Men verkligheten ser annorlunda ut, med två barn och en sambo insåg jag ganska snabbt att jag inte vill spendera all min tid i ishallar efter spelarkarriären, berättar Robin.

Siktade på en tränarkarriär

Med över 100 matcher i SHL och utlandssejourer i både Finland och Österrike har Robin en bred erfarenhet av ishockey i olika serier i Sverige och utomlands. Länge var planen att fortsätta som tränare efter spelarkarriären men nu ser han på sin framtid med nya ögon.

– En av tankarna under spelarkarriären var att bli tränare när jag lagt skridskorna på hyllan. Jag har alltid varit intresserad av detaljer i spelet och utveckling av spelare så det kändes som en naturlig fortsättning för mig. Men på senare år har jag omvärderat och insett att en tränarbana innebär att jag blir borta från familjen minst lika mycket som under spelarkarriären och det är inte längre ett alternativ för mig.

För att stilla hockeysuget har Robin börjat testa på att vara domare ishockey och är även ledare för sin sons hockeylag.

– Jag är fortfarande en stor hockeynörd och älskar allt som har med sporten att göra. Jag ingår i ett program för att bli registrerad som hockeydomare men det är mest som en bisyssla, berättar Robin.

Genom domarutbildning fick Robin dock en kontaktväg in i fastighetsbranschen. En av hans domarkollegor arbetar inom fastighetsförvaltning och tipsade sin arbetsgivare om Robin.

– Jag träffade en chef på Novi Real Estate, som fastighetsföretaget heter, och de erbjöd mig möjligheten att gå en internutbildning för att sedan arbeta som kundvärd. Jag ska arbeta med att se till så att företagets fastigheter fungerar som de ska, att hantverkare kommer ut till rätt plats och att fakturor hamnar rätt med mera, säger Robin och fortsätter:

– Det ska bli spännande och nu ska det bli kul att få vara ute och träffa folk igen. Det ska bli jätteroligt att få lära känna nya kollegor och komma in i nya arbetsrollen.

Men omställningen från hockeyspelare till fastighetsbranschen har varit allt annat än spikrak och Robin berättar att han stundtals känt sig vilsen gällande yrkeslivet efter hockeykarriären.

– Det har varit många olika tankar som jag har brottats med eftersom jag inte haft någon självklar väg för mig efter hockeykarriären. Jag har inte vetat exakt vad jag ska rikta in mig på. Stundtals har jag känt mig vilsen men nu har jag på lite omvägar fått en möjlighet som jag verkligen ser fram emot att göra det mesta av och jobba för att hitta en ny roll som jag kommer trivas i.

Hjälp från TRS

Robin berättar att han har fått hjälp från TRS via sin rådgivare Linda och har bland annat fått stöd med att fatta bra beslut om sina framtida karriär.

– Jag har fått mycket hjälp både från Linda och mitt spelarfack. Linda har varit fantastiskt och då menar jag inte bara med det som TRS kan erbjuda i praktiskt stöd utan hur hon har bemött mig som människa.  Hon har alltid varit uppmuntrande och aldrig stressat med något utan i stället noggrant följt upp allt vi pratat om samt hjälpt till att utforska alla mina tankar. Hon har verkligen hjälp mig att hitta rätt, säger Robin.

” Fått hjälp att räta ut frågetecken”

Robin kom i kontakt med TRS under hösten 2021 men insåg snart att han borde ha tagit kontakt mycket tidigare i sin spelarkarriär.

– När jag tog kontakt med TRS hösten 2021 så trodde jag att jag visste ungefär vad jag kunde få för stöd från TRS. Men det blev snabbt tydligt för mig att jag borde ha hört av mig tidigare och att stödet från TRS är mer omfattande än vad jag trodde. Jag har fått så mycket hjälp att fatta bättre beslut, sortera ut mina tankar och fick snabbt mycket mer kött på benen. Jag har dessutom fått hjälp med att köpa en iPad för att klara av att studera domarutbildningen på ett mer effektivt sätt. Jag har fått stöd med en löneutfyllnad som jag kommer att kunna ta del av i sex månader. Jag har även fått hjälp med hur jag ska förbereda mig inför en anställningsintervju. Stödet från TRS har gjort så att jag känner mig tryggare med den väg som jag har valt till slut. Det har varit skönt att få hjälp att räta ut massa frågetecken, säger Robin avslutningsvis.