Utbrändhet öppnade nya dörrar

Gina Johansson fick lämna sin arbetsplats efter tio år som butikschef när hon var 45 år gammal. Hon hade jobbat inom detaljhandeln i cirka 30 år när utbrändheten slog till. Men det skulle visa sig att den här händelsen öppnade nya dörrar för Gina. 

Gina Johansson.

Jag älskade min tjänst som butikschef på Coop och gav därför jobbet alldeles för mycket tid och energi. Det ledde till min utbrändhet för snart fem år sedan, säger Gina. 

Gina gjorde försök att komma tillbaka till sitt jobb på Coop efter att ha varit sjukskriven men efter ett tag insåg hon att det inte skulle fungera att gå tillbaka till detaljhandeln. 

Jag försökte under ett års tid att komma tillbaka till min gamla arbetsplats men det gick inte riktigt och jag insåg att jag behövde gå vidare från Coop efter cirka 30 år med samma arbetsgivare. Det var ett tufft beslut att fatta men framför allt kände jag mig modig samt att det skulle bli spännande att växla karriär och göra något helt nytt, berättar Gina. 

Råd och stöd från TRS

Till en början funderade Gina på att börja jobba som receptionist men efter att ha samtalat med TRS rådgivare Maria Åberg blev riktningen en annan.

– Maria hörde av sig och ställde många frågor om vad jag tycker är roligt i mitt liv och vad jag faktiskt skulle tycka vara kul att arbeta med. Vi pratade en hel del om mina drivkrafter och hur mina egenskaper kan komma till rätta på ett bra sätt. Tidigare har jag varit väldigt snabb med att gå från tanke till handling. Maria har hjälp mig med att bromsa upp processen något för att göra ordentlig research innan jag väljer en utbildning eller ny yrkesbana, säger Gina.

Praktik på redovisningsbyrå

Via TRS fick Gina stöd med bland annat cv-granskning och blev ihopkopplad med en coach som har hjälpt henne med hennes ansökningshandlingar. Gina har dessutom deltagit i flertalet av TRS webbinarier för jobbsökare.

– TRS webbinarier har varit väldigt givande. De har gett mig massor av insikter och tips, jag har bland annat fått fördjupad kunskap om LinkedIn och självledarskap. Det var dessutom väldigt skönt att träffa andra jobbsökare och samtala med personer i samma sits som jag själv.

Med hjälp av TRS påbörjade Gina sedermera utbildningar inom bokföring och bokslut. Hon har inlett en praktikperiod på en redovisningsbyrå och siktar på att jobba som redovisningsekonom.

– Jag har nyligen påbörjat min praktik men har redan hunnit lärt mig massor och har väldigt kul om dagarna. Jag får lära mig hela processen i bokslutsarbetet och hoppas kunna vara kvar på byrån efter min praktik, säger Gina avslutningsvis.