Det här stödet kan du få av TRS

Allt stöd du kan få är anpassat efter dina individuella behov och avgörs i samråd med din rådgivare. Här är några exempel på det stöd du kan få.

Du får alltid en rådgivare som ger dig stöd på vägen till ditt nya jobb. Du kan få stöd under två år, räknat från första dagen du lämnat din anställning och så länge du är arbetssökande.

  • Samtal med din rådgivare
  • Coachning. Du kan få träffa en coach som hjälper dig att sortera vad du vill och vad du kan, hur du ska hitta din nya arbetsgivare och mycket mer. Om du behöver träffa en samtalsterapeut för att bli redo för att söka jobb kan du få det stödet.
  • Stöd till kompetensutveckling: kursmaterial och litteraturkostnader, kurskostnader, studieersättning och praktikersättning.
  • Granskning av ansökningshandlingar: cv, personligt brev, LinkedIn-profil
  • Intervjuträning: skriftlig, per telefon eller video.
  • Annat stöd för att underlätta resan mot ett nytt jobb: datorstöd, resor, logi, dubbelt boende, kostnader i samband med flytt, löneutfyllnad, fotografering för cv eller LinkedIn.
  • Om du vill starta eget företag: affärskonsult och näringsbidrag.

Stödet syftar till att du ska få ett nytt, långsiktigt hållbart jobb. Läs mer här om hur du blir en riktigt vass jobbsökare.

I den här filmen berättar vi om det stöd du kan få av TRS

TRS ger stöd till dig på din resa mot ett nytt arbete

Vill du studera?

Från och med den 1 oktober 2022 kommer Trygghetsrådet TRS kunna bidra med ett utökat stöd om du vill studera. 

Läs mer här

Har du blivit uppsagd på grund av arbetsbrist eller sjukdom? Eller har du avslutat en tidsbegränsad anställning? I den här filmen berättar TRS rådgivare Linda Lekander och Annika Hamrin, tidigare verksamhetschef - nu chef för utveckling och kvalitet, om det stöd du kan få.

Linda Lekander och Annika Hamrin berättar om TRS stöd

Du vet väl att TRS erbjuder webbinarier för dig som är mellan jobb?

TRS erbjuder ett stort antal webbinarier på olika teman: självledarskap, kompetens, lyckas med anställningsintervjun, på väg mot ett nytt yrke, LinkedIn, motivation, starta eget, hur tänker en rekryterare och ansökningshandlingar. Du hittar alla webbinarier och anmälningslänkar på Mina sidor!

Träna online med Friskis&Svettis

Friskis&Svettis i Järfälla är en av organisationerna som är anslutna till oss. De erbjuder nu träning online för alla, utan kostnad. Träningen är anpassad efter att kunna utföras i hemmet utan speciella redskap. Det tackar vi för!

Här hittar du Friskis&Svettis Järfällas onlineträning.

Våra rådgivare tipsar

Våra rådgivare är erfarna coacher som kan hjälpa dig att hitta din plats i arbetslivet.

Ta del av deras bästa tips och råd!