Kunskap om kompetens – ett program för organisationer med upp till fem anställda

I TRS program Kunskap om kompetens får ni utforska vad ni behöver lära er mer om och hur det ska gå till för att ni ska kunna utföra ert uppdrag på ett bra sätt. Ni får testa och utvärdera arbetssätt som kan använda i verksamheten. Ni får ta fram en plan som beskriver vad och vilka som ska utvecklas, hur och när. Ni får utbyta erfarenheter om kompetensutveckling med andra arbetsplatser inom ideell sektor och scenkonstområdet.

Med TRS program skapar ni förutsättningar för en hållbar förändring, som ger effekt både idag och i framtiden.

Hur går det till?

Programmet består av fyra träffar i form av digitala workshops som leds av TRS rådgivare. I träffarna varvas utbildning med dialog, utbyte av erfarenheter och eget arbete. Vi definierar och samtalar om begrepp som kompetens, kompetensutveckling och arbetsplatslärande för att skapa gemensamma bilder. Mellan varje träff sker coachning och rådgivning kring arbetet i den egna organisationen. Inför varje workshop genomförs en förberedande e-kurs på 20 minuter. Efter programmet får ni tillgång till en utbildningsportal med en mängd olika e-kurser.

IIllustration Kunskap om kompetens

Självklart använder våra erfarna rådgivare beprövade metoder och arbetslivsforskning för att ni ska kunna analysera vilka kompetenser er arbetsplats behöver på kort och lång sikt.

Kostnaden ingår i den avgift ni betalar för anslutningen till omställningsavtalet, men ni behöver avsätta tid för att genomföra workshoppar och eget arbete i organisationen.

Förutsättningar

Anslutna organisationer som har upp till fem medarbetare är välkomna att delta. TRS stöd riktar sig till anställda men vi välkomnar också styrelserepresentanter att delta i programmet.

Vi rekommenderar att minst två personer från varje organisation deltar, gärna alla anställda om det är möjligt. Utvecklingskraften blir större ju fler från samma arbetsplats som deltar!

Nästa tillfälle

Anmäl ditt intresse för att delta. I anmälan väljer du vilket datum du vill delta. Du kommer att bli kontaktad av en rådgivare inom två veckor efter att vi får in anmälan. Anmälan blir bindande efter en urvalshantering. 

Start 5 september 2024

Datum: 5/9, 19/9, 2/10, 17/10. Sista anmälningsdag är 5 augusti 2024

Till ansökan

Start 6 november 2024

Datum: 6/11, 20/11, 4/12, 18/12. Sista anmälningsdag är 6 oktober 2024

Till ansökan

Generell intresseanmälan

Passar inte tiden? Då kan du anmäla ditt intresse av att delta vid annat tillfälle.

Anmäl intresse här

Varmt välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att veta mer!

Kontaktpersoner

Så här kan det gå till

Vi har intervjuat deltagare i TRS nätverk. Här berättar de om vad programmet inneburit för deras verksamhet.

”Vi fick igång processen för att nå nya mål”

Stockholmspolisens IF Simförening har mer än fördubblat sitt medlemsantal och antal medarbetare på bara några år. Verksamhetschefen Grega Zore märkte ett ökat behov av struktur och styrning. När han fick möjligheten att delta i TRS program nappade han direkt. Det blev en positiv vändpunkt.

Läs mer om hur Stockholmspolisens IF Simförening upplevde stödet

”Se till att sätta smarta mål”

Umeå studentkår behövde hjälp att jobba med kompetensutveckling. Knappa resurser och lite tid hade ställt sådant åt sidan. Kanslichef Stefan Brattlöf hade tackat nej en gång, men i höstas blev det av att delta i TRS program. Det blev starten på en kreativ process - och nya anslag.

Läs om Umeå studentkårs kompetensutvecklingsresa

”TRS nätverk gav oss en nystart”

Efter pandemin, som varit en turbulent tid, kände sig personalen på Friskis&Svettis i Simrishamn något vilsen. Personalen och verksamheten sökte vägledning för att på bästa vis tydligt strukturera upp sitt framtida arbete. 

 Som liten organisation hade vi inte riktigt någon klar målbild av vad det skulle innebära att delta i TRS nätverk men det växte fram under processen. Via de olika nätverksträffarna blev det dessutom tydligt för oss vad som krävdes av var och en i organisationen, säger verksamhetschefen Sofia Jonasson.

Läs om hur Friskis&Svettis i Simrishamn upplevde TRS nätverk.

Läs fler deltagares berättelser här