Kristina Ljungros och Mattias Hjelmberg

Stabil verksamhet i en instabil omvärld

Målgrupp: Arbetsgivare, Facklig företrädare

Om konsten att skapa trygghet och livskraft i din organisation. 

Hur påverkar omvärlden er verksamhet? 

Vi lever i en omvälvande samtid där flera stora händelser i omvärlden och en rad politiska beslut påverkar såväl organisationer som civilsamhälle. Med bättre förståelse och kunskap om det som händer grundar du förutsättningarna för att skapa en stabil och livskraftig verksamhet trots en instabil omvärld.  

Ett webbinarium för dig som vill förstå din omvärld 

Detta är för dig som är ledare, chef eller HR-professionell och som bättre vill kunna se och förstå hur det som sker i omvärlden påverkar dina förutsättningar att leda och styra er verksamhet. Att inspireras till att omvärldsspana och ta fram en konkret handlingsplan. 

Vad kommer du att lära dig? 

  • Hur du leder en organisation i en allt snabbare föränderlig omvärld utan att tappa riktning och livskraft i organisationen. 
  • Omvärldsspaning som en teknik för att förbereda sig och förstå händelser i omvärlden och hur de påverkar verksamheten.  

Föreläsare 

  • Kristina Ljungros, generalsekretare Friluftsfrämjandet som talar om hur man leder en organisation i en orolig tid utan att tappa organisationens syfte. Hon berättar om initiativet Krisvis, ett initiativ som visar hur grundläggande friluftskunskap är detsamma som grunderna i krisberedskap.  
  • Mattias Hjelmberg, intressepolitisk chef i Riksidrottsförbundet, spanar på vår samtid och hur olika händelser får konsekvenser för civilsamhälle och ideell sektor. Han talar om att kombinera ett tydligt och tryggt ledarskap med att vara snabbfotad och flexibel utan att tappa kursen för organisationen. 

Medverkar gör även Henrik Karlsson Rodén och Ann-Louise Skoglund, rådgivare på Trygghetsrådet TRS, som berättar mer om omvärldsbevakning.