Vänta inte med att kontakta TRS!

När Catarina Bergström blev uppsagd blev hon uppmanad att vänta med att kontakta TRS - hon ringde ändå och fick direkt stöd: Det är viktigt att komma igång direkt - vänta inte med att kontakta TRS, är hennes uppmaning.

TRS rådgivare betonar också vikten av att starta omställningsprocessen så tidigt som möjligt.

- TRS stöd var jättebra. Det gjorde så stor skillnad. Jag mötte någon som lyssnade på min person och inte bara min funktion. Jag hade inte mött detta förut. Det var någon som hade respekt för min situation som var annorlunda och utsatt.

Allra först fick Catarina Bergström information om det stöd TRS kan ge - både ekonomiskt och aktivt i form av utbildning, coachstöd och mycket annat.

- Jag hade startat eget företag, med ville egentligen ha ett jobb. Jag fick stöd av en coach att skriva CV, vilket jag aldrig hade gjort förut, och jag fick träna på jobbintervjuer.

Catarina Bergström gick på några intervjuer, men ingen ledde till något jobb.

- Då var jag nära att ge upp, och falla tillbaka till gymnastiklärarjobbet jag haft tidigare. Men coachen gav mig stöd att vara uthållig, och sa: "du har sagt att du vill vara chef, då är det just det du ska vara". Det stödet var mycket värdefullt.

Idag är hon generalsekreterare på Svenska Roddförbundet och trivs jättebra:

- Det är ett litet kansli, mycket att göra. De flesta frågor hamnar på mitt bord - och kanske ägnar jag mig inte så mycket åt idrottsutveckling som jag tänkt mig. Men det är jättekul!