Från teaterns biljettkassa till doktorandtjänst i Linköping

Lina Rahm blev uppsagd på grund av arbetsbrist efter tio års arbete på en teater. Formellt arbete i biljettkassan, men i praktiken så mycket mer omfattande.

- Det var jobbigt. Allt jag kände att jag kunde och var duktig på var förknippat med jobbet. Lite längtade jag efter att göra andra saker också, men det var ändå svårare än jag tänkt mig.

Under ett års tid var det både jobbigt och sorgligt. Samtidigt träffade hon sin rådgivare på TRS. Hon fick kontakt med TRS via sin fackliga organisation, Teaterförbundet.

- Jag hade nog vissa förutfattade meningar om TRS. Men min rådgivare var supercool. När jag sa att jag ville bli forskare, sa han helt enkelt "visst ska du bli det". Det var skönt med någon som inte gjorde så stor grej av det - och inte heller tokpeppade.

Studiebidrag

Lina Rahm läste en masterutbildning, eller egentligen två, och fick studiebidrag från TRS.

- Det betydde jättemycket. Jag behövde inte jobba samtidigt! Det var skönt att inte behöva oroa sig för ekonomin och det kändes oerhört priviligierat.  Det visade sig att jag var duktig på att plugga, fast jag först inte trodde det själv. Jag läste in dubbel master och började jobba i forskningsprojekt. Och i måndags fick jag besked om att jag blivit antagen som doktorand på institutionen för beteendevetenskap och pedagogik i Linköping.

Avhandlingen ska handla om medborgarskap i vuxenutbildningen.

Blandade känslor

När man blir uppsagd kan det ofta uppstå blandade känslor.

- Låt det ta lite tid. Tillåt dig själv att vara ledsen. Men sen ska man inte vara rädd för att ta steget! Att bli uppsagd är också en chans att välja, att gå en väg som inte blev av tidigare i livet. Man får en chans att hitta saker som man verkligen vill göra. Det är mycket roligare än jag trodde att det skulle vara. Jag hoppas på att kunna arbeta som forskare, det tror jag nog att jag kommer att trivas som.

Lina Rahm konstaterar också att man alltid har nytta av det man gjort tidigare, och att man kan ha egenskaper, förmågor eller kunskap som kanske inte passade in på den gamla arbetsplatsen, men som blir en tillgång på den nya:

- Det som fungerat dåligt på den ena arbetsplatsen, exempelvis att man är kritiskt granskande eller har ett genusperspektiv, kan vara toppen på en annan arbetsplats! Egenskaper som är mindre bra i ett sammanhang kan mycket väl vara bra i ett annat.