Andras berättelser och erfarenheter

Många har gått igenom samma sak som du. Här kan du ta del av erfarenheter andra har gjort. I slutänden tycker de flesta att det blev riktigt bra!

”Med motivation är allt möjligt, oavsett ålder”

KristinaR

Hela sitt yrkesliv har hon ägnat åt att undervisa, motivera och utbilda barn och vuxna. Fritidsledaren- och församlingspedagogen Kristina Göranzon blev uppsagd på grund av arbetsbrist, och valde att utbilda sig till ämneslärare med stöd från TRS.


"Man kan mer än man tror!"

 

Ta vara på den kunskap du har och våga göra nytt!

Det som började som en katastrof har visat sig bli till någonting riktigt bra.

Under några intensiva månader sökte Ferkó Matolcsi nytt jobb med TRS stöd. Idag trivs han som fisken i vattnet på sitt nya jobb, och får användning av både skådespelar- och datautbildning i sitt nya jobb på en skola.

Läs om Ferkós resa här

 

Han bytte karriär med TRS-stöd:
från hockeyspelare till företagare

- Jag saknar att spela hockey varje dag. Fortfarande. Men jag är också tacksam för de nio år med professionell hockey som jag fick.

Nu har Cam Abbott växlat karriär med TRS-stöd, driver eget företag och har haft en första, mycket framgångsrik säsong som huvudtränare för Växjö Lakers J20-lag, som gick från bottenläge till SM-silver, en straff från guld…

Läs mer om Cam Abbotts karriärväxling

 

När marken försvinner under fötterna: en chans till nya sätt att tänka!

När Mikael Sjömilla blev av med sitt jobb kändes det som om marken drogs bort under hans fötter. Men efter ett tag, och efter ett besök hos Trygghetsrådet TRS, ändrades den känslan:

- Jag fick tillbaka en känsla av hopp. Jag fick fundera på vad jag egentligen ville - och det var ganska tydligt. Nu kan jag säga att det inte är jordens undergång att bli av med sitt fasta arbete. Det kanske är en klyscha, men när allt försvinner under ens fötter öppnas det nya möjligheter!

Nu går Mikael vidare och driver ett eget företag inom bild och form.

Läs mer om Mikaels erfarenheter