Andras berättelser och erfarenheter

Många har gått igenom samma sak som du. Här kan du ta del av erfarenheter andra har gjort. I slutänden tycker de flesta att det blev riktigt bra!

CamAbbott

Han bytte karriär med TRS-stöd:
från hockeyspelare till företagare

- Jag saknar att spela hockey varje dag. Fortfarande. Men jag är också tacksam för de nio år med professionell hockey som jag fick.

Nu har Cam Abbott växlat karriär med TRS-stöd, driver eget företag och har haft en första, mycket framgångsrik säsong som huvudtränare för Växjö Lakers J20-lag, som gick från bottenläge till SM-silver, en straff från guld…

Läs mer om Cam Abbotts karriärväxling

Lina_Rahm1

Från teaterns biljettkassa
till doktorandtjänst i Linköping

Lina Rahm blev uppsagd på grund av arbetsbrist efter tio års arbete på en teater.

- Det var jobbigt. Allt jag kände att jag kunde och var duktig på var förknippat med jobbet. Men att bli uppsagd är också en chans att välja, att gå en väg som inte blev av tidigare i livet. En chans att hitta det som man verkligen vill göra.

Läs mer om Linas väg till universitetet

När marken försvinner under fötterna: en chans till nya sätt att tänka!

När Mikael Sjömilla blev av med sitt jobb kändes det som om marken drogs bort under hans fötter. Men efter ett tag, och efter ett besök hos Trygghetsrådet TRS, ändrades den känslan:

- Jag fick tillbaka en känsla av hopp. Jag fick fundera på vad jag egentligen ville - och det var ganska tydligt. Nu kan jag säga att det inte är jordens undergång att bli av med sitt fasta arbete. Det kanske är en klyscha, men när allt försvinner under ens fötter öppnas det nya möjligheter!

Nu går Mikael vidare och driver ett eget företag inom bild och form.

Läs mer om Mikaels erfarenheter