Sök

Din sökning på “Ansökan” gav 62 träffar

Visar 15 av 62

Rådgivarens tips

Rådgivarens tips om att få fram dina resultat i ansökan

När du listar dina erfarenheter i din ansökan bör du även beskriva på ett mer målande vis för att rekryteraren ska förstå hur dina erfarenheter är relevanta för tjänsten. TRS rådgivare Britt Marie LaBrosse menar att du kan utmärka dig från övriga kandidater genom att lyfta fram dina resultat i din ansökan. Det kan vara skillnaden mellan att bli kallad på intervju eller att inte ens få chansen att träffa rekryteraren.

Exempel på ansökan om investeringsstöd

Först när du har fått ett positivt utlåtande om din affärsplan och budget är det dags ansöka om ekonomiskt stöd från TRS. Du behöver ta fram ett detaljerat underlag som beskriver vad pengarna ska gå till och varför du behöver dem. Moms ska inkluderas i beloppen.

Så här ansöker du om stöd från TRS

Du ansöker om stöd genom att fylla i ansökan här på webben.

Rådgivarens tips

Tack, vi har mottagit din ansökan - du är en av 350 sökande

Att inte bli kallad till intervju efter att cv:n är vässad och rollen känns som mitt i prick kan kännas tungt. Kanske sviker motivationen dig när du behöver den som mest? Vår rådgivare AnnCharlotte Bretan tipsar om motivation!

Ansök om omställningsstöd

När det gäller en uppsägning på grund av arbetsbrist eller sjukdom är det arbetsgivaren som gör ansökan. När den är godkänd får den som är uppsagd möjlighet att tacka ja eller nej till stöd.

Rådgivarens tips

Maximera din spontanansökan och följ upp som ett proffs

Att skicka en spontanansökan är ett kraftfullt verktyg – om det görs på rätt sätt. Men själva ansökan är bara halva jobbet. Det är förarbetet, uppföljningen och din förmåga att hålla kontakten som verkligen gör att du står ut från mängden. Maria Åberg, rådgivare på TRS, delar sina bästa tips för att skicka en effektiv spontanansökan och följa upp som ett proffs.

Vanliga frågor - elitidrottare

Här har vi samlat och besvarat några av de vanligaste frågorna som karriärväxlare inom elitidrotten ställer.

Ansök om stöd från TRS

TRS ger stöd på resan till ett nytt jobb, omställningsstöd. Om du som arbetsgivare behöver säga upp en medarbetare på grund av arbetsbrist eller sjukdom kan du ansöka om omställningsstöd från TRS. Vi finns också här för medarbetare som avslutar en tidsbegränsad anställning.

Tidsbegränsad anställning

Allt fler människor arbetar med tidsbegränsade anställningar, av många olika skäl. I vissa branscher är det till och med en av de vanligaste anställningsformerna.

Uppsagd igen?

Om du får ett nytt arbete, men åter blir uppsagd kan du ansöka om stöd igen från TRS. Det kallas efterskydd.

Rådgivarens tips

Så väljer du rätt referensperson

Att välja rätt personer som lämnar referenser vid en jobbansökan är lika viktigt som ett bra cv och personligt brev. Maria Toft Zulawinski är rådgivare på TRS och ger här sina bästa råd när det kommer till att välja rätt referensperson samt vad du bör tänka på för att öka dina chanser att få det jobb som du söker.

Beställ intervjuträning

När du har blivit kallad till intervju har du kommit nära ditt nya jobb. Det är nu du ska bekräfta och förstärka bilden du har gett i din ansökan.

Stöd vid uppsägning på grund av sjukdom

TRS ger stöd till den som riskerar att bli uppsagd eller är uppsagd på grund av sjukdom. TRS omställningsstöd innebär rådgivning och annat individuellt anpassat stöd samt kompetensutveckling för att skapa möjligheter till en ny försörjning.

Vill du studera? Ansök här!

Vill du utvecklas genom studier? TRS erbjuder stöd för dig som är anställd i en TRS-ansluten organisation eller mellan jobb.

Checklista för dig som blir uppsagd på grund av arbetsbrist

Vi har sammanställt en checklista för att underlätta för dig att se vilka steg du behöver ta.