Mellan jobb

Är du uppsagd på grund av arbetsbrist eller sjukdom? Eller avslutar du en tidsbegränsad anställning och behöver stöd på resan mot ett nytt jobb? Då är du välkommen att ansöka om stöd för att hitta din nya plats i arbetslivet.

TRS stöd på din resa

Stöd från TRS

Allt stöd du kan få är anpassat efter dina individuella behov och avgörs i samråd med din rådgivare. Läs mer om våra olika stöd.

Vem kan få stöd?

TRS ger stöd till dig på din resa mot ett nytt jobb - om du har blivit uppsagd eller avslutar en tidsbegränsad anställning.

Seminarier & webbinarier

När du får stöd av TRS är du välkommen att ta del av våra webbinarier och seminarier. Läs om våra ämnen och anmäl dig redan idag.

Ekonomiskt stöd

TRS kan i vissa fall komplettera din ersättning från a-kassan med avgångsersättning, AGE. Läs mer om hur du kan ansöka om AGE här.

Stöd vid uppsägning och tidsbegränsade anställningar

Få stöd om du har blivit uppsagd, arbetar på tidsbegränsad anställning eller blivit uppsagd igen. Här kan du läsa mer om hur TRS kan hjälpa dig på vägen mot nästa steg i karriären.

Har du blivit uppsagd?

Att bli uppsagd och börja söka nytt jobb sätter igång många känslor och tankar hos de flesta.

Uppsagd igen?

Om du får ett nytt arbete, men åter blir uppsagd kan du ansöka om stöd igen från TRS. Det kallas efterskydd.

Tidsbegränsad anställning

Allt fler människor arbetar med tidsbegränsade anställningar, av många olika skäl. I vissa branscher är det till och med en av de vanligaste anställningsformerna.

Vill du starta eget?

Rådgivarna på TRS har många års erfarenhet av att stötta personer som vill starta eget företag inom olika branscher.

Starta företag

Genom åren har vi stöttat många som haft viljan och drivkraften att starta ett eget företag. Och det går bra för de allra flesta!

Webbinarier och seminarier för dig som söker jobb

Vänd åldersfördomar till din fördel

Känner du att arbetsgivare ibland dömer efter ålder? I detta inspirerande och interaktiva webbinarium får du insikt i hur arbetsgivare faktiskt tänker kring ålder och vilka fördomar som kan påverka anställningsbeslut.

Nyfiken på karriärväxling?

Fundera du på att ta ett nytt kliv i din yrkesresa? Oavsett om du precis har påbörjat din omställning eller bara överväger att byta bana, är det här webbinariet till för dig.

Studier för ett nytt jobb

Att ta steget till nya studier kan vara både spännande och utmanande, men framför allt är det en viktig del i att få den kompetens som öppnar dörrarna till din framtida karriär.

Se alla våra webbinarier och seminarier för dig som söker jobb

Stöd för elitidrottare på väg mot ny karriär

TRS stöd till elitidrottare

Att växla karriär efter att ha varit elitidrottare kan innebära en stor omställning. Hur gör man för att hitta en meningsfull tillvaro efter en idrottskarriär?

Danska handbollsstjärnan skolade om sig till mjukvaruutvecklare

Knud Ronau Larsen inledde sin professionella handbollskarriär i Danmark, men 2020 flyttade han till Sverige för spel i Ystads IF. Där var han, som en av ligans bästa offensiva spelare, starkt bidragande till klubbens SM-guld 2022. Men trots framgångarna på planen blev Knuds karriär kantad av skador, vilket ledde till stora utmaningar och till slut en helt ny karriär som mjukvaruutvecklare.

Idolvinnare och fotbollspelare - växlar karriär med TRS stöd

Kevin Walker beskriver sig främst som en tvåbarnspappa som lever tillsammans med sambon My, men det finns många lager i hans karaktär. För Kevin är ju också elitfotbollsspelaren som sjöng sig till en finalvinst i Idol 2013. Och nu, när han beslutat att lägga fotbollsskorna på hyllan, ska musiken få ta än mer plats i hans liv – en omställning som han gjort med hjälp av TRS.

Joakim lämnar livet som hockeyproffs för att bli egenföretagare

Joakim Lindström ska snart fylla 40 år och summerar karriären som professionell ishockeyspelare i nysläppta självbiografin ”I månskenets skugga”, döpt efter Skellefteå-fansens sång. Nu siktar han på att bli individuell spelarutvecklare för nästa generations stjärnor.

Stöd för dig som söker jobb

Checklistor, guider, vanliga frågor och annat användbart material för dig som söker jobb.

Vanliga frågor

Här har vi samlat svaren på några av de frågor som vi ofta får.

Guider, blanketter och informationsmaterial till jobbsökare

Vi har tagit fram lite guider och material du kan använda dig av när du är på väg mot ett nytt jobb.

Checklista för dig som blir uppsagd på grund av arbetsbrist

Vi har sammanställt en checklista för att underlätta för dig att se vilka steg du behöver ta.

Artiklar & tips för dig som söker jobb

Här kan du ta del av inspirerande berättelser från personer som har hittat nya vägar i arbetslivet med stöd från TRS. Våra rådgivare delar också med sig av sina bästa tips för dig som söker ett nytt jobb – för att hjälpa dig att ta nästa steg i din karriär.

Så tar du som akademiker dig vidare i en tuff arbetsmarknad

Arbetslös länge, trots gedigen utbildning och erfarenhet? Du är inte ensam. Just nu ser vi på TRS en trend där allt fler akademiker står utan arbete under längre perioder än tidigare. Konkurrensen är hård och vissa tjänster kan locka hundratals sökande. Britt Marie LaBrosse, erfaren rådgivare på TRS, har mött många individer i samma situation och delar här sina bästa strategier för att du ska kunna hålla motivationen uppe och öka dina chanser att hitta ett nytt jobb.

6 sätt att hantera aktivitetsrapportens krav och nå dina mål

Hur kan du möta Arbetsförmedlingens krav utan att tappa fokus på det jobb du verkligen vill ha? Att behöva söka mellan sex och 20 jobb per månad kan kännas som en övermäktig uppgift – särskilt om jobbutbudet inom ditt område är begränsat. Britt Marie LaBrosse, erfaren rådgivare på TRS, delar med sig av sina bästa tips för att göra ditt jobbsökande både effektivt och strategiskt.

Därför är spontanansökningar så effektiva

I en arbetsmarknad där olika jobbportaler i mångt och mycket dominerar, finns det en underskattad strategi som kan ge dig ett försprång – spontanansökan. Genom att kontakta arbetsgivare direkt kan du nå den dolda arbetsmarknaden och fånga jobbchanser innan de ens annonseras. Maria Åberg, rådgivare på TRS, förklarar vad som gör spontanansökningar så effektiva.

Ta del av alla artiklar och tips