Förändringsledning vid uppsägningar

Målgrupp: Arbetsgivare

Att leda andra i förändring är en utmaning. Vid en omställning kan tjänster dras in, omorganisationer förändra invanda strukturer och kolleger bli uppsagda. Dessutom kanske du personligen kommer att drabbas och i värsta fall bli av med jobbet.

I det här webbinariet ger vi perspektiv på att leda förändring, din roll som ledare under uppsägningar samt exempel på utmaningar och hur du kan bemöta dem. Syftet är att ge dig verktyg och förståelse för hur du kan hantera förändringar. Målet är att du ska kunna genomföra en omställning på ett så bra sätt som möjligt, både för dem som sägs upp och dem som är kvar efter omställningen. Vi riktar oss till dig som har kunskap om hur en omställning och uppsägningsprocess bör gå till, och som vill fördjupa dina kunskaper.

Observera att webbinariet inte handlar om den arbetsrättsliga processen vid en uppsägning. Om du har frågor om detta rekommenderar vi att du kontaktar din arbetsgivarorganisation.

Webbinariet genomförs via Zoom, länkar och instruktioner skickas ut till deltagarna ett par dagar innan.

Kursen är utan kostnad för anslutna organisationer. Det är viktigt att du anmäler eventuellt förhinder till oss! Mejla trygghetsradet.trs@trs.se och ange vilket webbinarietillfälle det gäller.

Webbinarieledare