Vi önskar er sköna helgdagar och ett gott nytt år!

Nu återstår bara några dagar av 2017 och vi på Trygghetsrådet TRS och SOKstiftelsen kan återigen blicka tillbaka på ett händelserikt år.

Sedan den 1 januari 2017 gäller TRS nya omställningsavtal, där vi som första trygghetsråd kan erbjuda stöd till den som sägs upp, eller riskerar att sägas upp, på grund av ohälsa.

Intresset för TRS stöd med verksamhets- och kompetensutveckling är stort. I år har vi erbjudit projekt i nätverksform för små organisationer – det har blivit populärt och i vår startar vi en tredje omgång, den här gången i Stockholmsområdet.

Vi gläder oss åt att hela 90 procent av alla de som tog del av TRS omställningsstöd gick vidare till nytt arbete, studier eller ett eget företag.

I SOKstiftelsen har vi fått följa de första karriärväxlarna som nu påbörjat sin resa. Några av dem kan du läsa om på sokstiftelsen.se. Vi har rest landet runt för att informera arbetsgivare, fack och de yrkesgrupper som omfattas (sångsolister, korister, dansare, musikalartister och musiker) om avtalet och SOKstiftelsen, och intresset bland scenkonstnärerna blir allt större. Många kontaktar oss för att orientera sig och diskutera sina förutsättningar till stöd.

Nu ser vi fram emot 2018 och nya, roliga utmaningar, men innan dess vill vi önska dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Helene Bergstedt med personal

HeleneB_sv