Fokusprogrammet

Forskning, praktik och erfarenhetsutbyte i optimal kombination! Vill du bli utmanad och få nya perspektiv? FOKUSPROGRAMMET är ett handlingsinriktat ledarprogram för dig med strategiskt ansvar i ideell sektor.

På uppdrag av TRS har IDEELL ARENA utvecklat ett skräddarsytt ledarskapsprogram för anställda som ansvarar för strategiska frågor i ideella och idéburna organisationer. Nu genomförs programmet för andra gången med start i januari 2017.

- Det här är en del av TRS förebyggande verksamhet med kompetensutveckling för en hel bransch, säger Tommy Edlund, rådgivare på TRS. Vi hoppas att många av våra anslutna organisationer kommer att söka och ha stor nytta av programmet.

Forskare och praktiker

- Programmet genomförs vid två tillfällen, tre dagar varje gång, berättar Ulrika Erksell, IDEELL ARENA, som är programledare tillsammans med Peter Olsen.

Deltagarna får möta forskare och praktiker. Det kommer även omfatta egen aktivitet och förstås nätverkande. Ulrika Erksell utlovar roliga arbetsformer för att öka lärande och erfarenhetsutbyte:

- Vi tar med IDEELL ARENA-konceptet till det här programmet, vilket innebär forskning, praktik och erfarenhetsutbyte - ett handlingsinriktat program som vi tror ska vara både utmanande och ge nya perspektiv.

Det första tillfället fokuserar på organisation och verksamhet - uppdrag, resurser och effekter. Det andra tillfället handlar om människorna - roller, kompetens och engagemang.

För de som känner till IDEELL ARENAs Fenixprogram kan Fokusprogrammet jämföras med en "Fenix light" - Fenix är dubbelt så många dagar och mer omfattande.

- Vi hoppas att en mångfald av olika typer ideella organisationer söker även denna gång. Vi uppmuntrar organisationerna att skicka två deltagare, men maxantalet är satt till 20 personer. Alla som söker kommer att kontaktas för ett förberedande samtal. Därefter sätter vi ihop en bra mix av organisationer.

Fakta om FOKUSPROGRAMMET

Vem kan söka: anställda med strategiskt ansvar i organisationer som är anslutna till Arbetsgivaralliansen kan söka. Även anställda från organisationer anslutna till KFO och IDEA är välkomna att ansöka, under förutsättning att organisationen är partner till IDEELL ARENA. För dessa utgår dock en kursavgift.

Var och när: 18 - 20 januari på Bosön, Lidingö, 1 - 3 mars på Tollare folkhögskola, Nacka.

Anmäl dig här omgående - ansökningstiden har egentligen gått ut

Inbjudan - folder (pdf)

Frågor:

Tommy Edlund

Ulrika Erksell, 073 939 58 65