Ökad förmåga till förändring med omställningsorganisationerna

Skapar det svenska systemet med överenskommelser mellan arbetsmarknadens parter ett mer konkurrenskraftigt samhälle? Vi diskuterar olika metoder för omställning på arbetsmarknaden i Europa och hur viktigt det är att ha förmåga till förändring.

Om seminariet

  • Onsdag den 5 juli 2017 kl. 13.30 - 14.45
  • Biostaden Borgen, Hästgatan 24 i Visby

Den 5 juli arrangerade TRS tillsammans med Omställningsfonden, TRR Trygghetsrådet, Trygghetsstiftelsen och Trygghetsfonden TSL ett seminarium i Visby som handlar om omställning i Europa.

Det är inte bara de uppsagda som måste kunna förändras och ställa om på väg mot ett nytt jobb. Även företag, myndigheter, kommuner och landsting samt organisationer måste ha förmåga till förändring.

Har Sveriges unika sätt att arbeta med omställning skapat ett mer konkurrenskraftigt samhälle och större förmåga till förändring jämfört med Europa? Vilken roll spelar samverkan mellan arbetsmarknadens parter för den svenska arbetsmarknadens förmåga till förändring?

Ola Bergström, professor i företagsekonomi vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet, medverkade och berättar om sin forskning inom detta område.

Övriga medverkande var partsrepresentanter från de fem största omställningsorganisationerna.

Här kan du läsa mer om seminariet

Vill du se en sammanfattning av seminariet? Här finns en kortfilm att se (tio minuter)

Vill du se Ola Bergströms presentation? Här finns filmen!

Vi webbsände seminariet och du kan se det i sin helhet i efterhand här: