Nyheter och aktuellt

Välkommen att prenumerera på Trygghetsrådet TRS nyhetsbrev som utkommer fyra gånger per år.

Aktuellt just nu

Behöver ni prata om verksamheten?

Hur sampratade är ni om verksamheten, omvärldens behov och framtida mål? TRS erbjuder anslutna organisationer verksamhets- och kompetensutveckling i projektform. Idag har vi ett seminarium om metoder och verktyg, och vad det innebär att genomföra ett projekt med TRS stöd. För en mindre organisation (max fem anställda) kan projektet genomföras i nätverksform - nytt projekt startar i Mälardalen i vår!

Läs mer om verksamhets- och kompetensutveckling med stöd av TRS

Se filmen om verksamhets- och kompetensutveckling i nätverk

Nytt år, ny kompetensutveckling!

Vi drar igång med vårt första seminarium för året den 17 januari. Det handlar om hur ni kan arbeta med verksamhets- och kompetensutveckling i er organisation.

Den 16 mars erbjuder vi vårt populära seminarium som handlar om utvecklingssamtalet – du får verktyg för att genomföra ett bra utvecklingssamtal, och du får veta mer om hur du kan koppla ihop verksamhetens mål och individens utveckling. Det finns platser kvar – anmäl dig idag!

Seminarium: Utvecklingssamtal 16 mars

Alla planerade seminarier hittar du här

Vi önskar er sköna helgdagar och ett gott nytt år!

Nu återstår bara några dagar av 2017 och vi på Trygghetsrådet TRS och SOKstiftelsen kan återigen blicka tillbaka på ett händelserikt år.

Läs om 2017 här

Ta vara på den kunskap du har och våga göra nytt!

Det som började som en katastrof har visat sig bli till någonting riktigt bra.

Under några intensiva månader sökte Ferkó Matolcsi nytt jobb med TRS stöd. Idag trivs han som fisken i vattnet på sitt nya jobb, och får användning av både skådespelar- och datautbildning i sitt nya jobb på en skola.

Läs intervjun med Ferkó

SIFO-undersökning bland anslutna arbetsgivare

Vi har nyligen genomfört en undersökning med hjälp av SIFO bland arbetsgivare i anslutna organisationer. Syftet är vi ska få ett underlag för att förbättra vår verksamhet utifrån era behov och öka kännedomen om de erbjudanden TRS har till anslutna organisationer.

Stort tack till er som tog er tid och medverkade i undersökningen! Vi lovar att berätta om vilka förbättringar vi gör utifrån resultatet!

Bästa verktyget för chef och medarbetare: utvecklingssamtalet

- Se utvecklingssamtalet som ett verktyg för att utveckla ditt ledarskap, medarbetarna och verksamheten. Det är en enkel investering som ger stor effekt!

TRS rådgivare Henrik Karlsson Rodén och Tommy Edlund ger sina bästa tips för ett lyckat utvecklingssamtal. På trs.se hittar du också mallar och guider för utvecklingssamtalet.

Den 16 mars kommer nästa utbildningstillfälle.

Läs mer och anmäl dig här

Läs artikeln här

Stockholms Läns Ridsportförbund utvecklar verksamhet och kompetens

- Vi har samtalat om förväntningar, behov och krav. Att vi gemensamt diskuterat detta gör att vi får en liknande bild, och vår roll som kansli blir tydlig. Det skapar trygghet i det fortsatta arbetet, säger Anneli Grimberg, verksamhetschef i Stockholms Läns Ridsportförbund.

Läs hela artikeln här

StLRF_ridhus

Utveckla verksamhet och kompetens i nätverk - Mälardalen

Vi erbjuder anslutna organisationer med högst fyra anställda att utan kostnad delta i ett projekt för verksamhets- och kompetensutveckling. Nu startar vi ett projekt i Stockholm - Mälardalen. Välkommen på ett frukostseminarium den 10 november kl. 8.30 för mer information.

Webbinariet webbsändes - se det i efterhand här

Idag går flyttlasset!

Vi bygger om vårt kontor - från och med måndag den 2 oktober finns TRS kontor på ny, tillfällig besöksadress: United Spaces Waterfront, Klarabergsviadukten 63, 111 64 Stockholm.

Vår postadress är oförändrad, Rehnsgatan 11, 7 tr, 113 57 Stockholm.

Vi flyttar tillbaka till Rehnsgatan i slutet av januari 2018.

Starta eget -pröva din dröm med TRS

Tro på dig själv och din idé. Och låt oss testa den! Att starta eget är ett sätt att komma vidare i sitt yrkesliv efter en uppsägning eller när en tidsbegränsad anställning upphör. TRS rådgivare Petteri Leisten har lång erfarenhet av rådgivning till nyföretagare, och beskriver hur TRS kan stötta på vägen till det nya företaget. För de allra flesta går det bra, visar TRS undersökning.

Läs intervjun med Petteri här

Film om omställning i Europa

Förmåga till förändring och omställning är viktigt – både för uppsagda och organisationer som måste anpassa sig till omvärlden. I den här filmen med professor Ola Bergström beskriver han sin forskning om omställning i Europa – jämfört med de svenska överenskommelserna mellan arbetsmarknadens parter.

Se filmen med Ola Bergström här

Ökad förmåga till förändring med omställningsorganisationernra

Skapar det svenska systemet med överenskommelser mellan arbetsmarknadens parter ett mer konkurrenskraftigt samhälle? Vi diskuterar olika metoder för omställning på arbetsmarknaden i Europa och hur viktigt det är att ha förmåga till förändring.

Tillsammans med Omställningsfonden, Trygghetsrådet TRR, Trygghetsstiftelsen och Trygghetsfonden arrangerade vi ett seminarium onsdagen den 5 juli i Almedalen.

Se webbsändningen i efterhand här

Eller se sammanfattningen av seminariet (tio minuter)

Rådgivarens tips om lärande i vardagen

Kompetensutveckling är mer än att gå en kurs eller utbildning. TRS har ett bredare perspektiv på kompetensutveckling. Henrik Karlsson Rodén, rådgivare inom TRS förebyggande arbete, ger sina bästa tips på lärande i vardagen.

Läs Henriks tips här

Granskning av ansökningshandlingar - inom 24 timmar!

TRS har inlett ett samarbete som innebär att aktiva jobbsökare hos TRS kan få hjälp med granskning av ansökningshandlingar och LinkedInprofil inom 24 timmar. Jobbsökaren får personliga förbättringsförslag och en bedömning av handlingar, cv och personligt brev.

Läs mer om detta här

Starta eget? Det går bra för de allra flesta!

Varför väljer man att starta eget? Många av TRS jobbsökare startar eget för att de vill förverkliga egna idéer eller en gammal dröm. En undersökning TRS har gjort visar att det har gått bra för de allra flesta, företagen är fortfarande verksamma och de ser ljust på framtiden.

Ekonomiskt stöd och rådgivning viktigast

Bredare kompetensbas med samverkan med SOKstiftelsen

TRS systerorganisation SOKstiftelsen har nu officiellt startat sin verksamhet med stöd till karriärväxling för vissa konstnärliga yrkesgrupper. TRS ordförande Torsten Friberg räknar med att de båda stiftelsernas samverkan ska ge mervärde:

- Genom samverkan kan servicen till och med bli bättre. Det innebär också att våra anställda får en bredare kompetensbas. Det blir en utveckling av kompetens inom olika områden, som gagnar TRS, menar TRS ordförande Torsten Friberg.

Läs hela artikeln här

Följ oss på LinkedIn

LinkedIn är ett bra verktyg - både för den som vill söka sig ett nytt jobb och den som vill få yrkesrelaterad information om en person - eller ett företag. För den som söker jobb kan LinkedIn vara ett effektivt sätt att söka kontakt och få hjälp av sitt nätverk. Nu finns Trygghetsrådet TRS på LinkedIn.

TRS på LinkedIn

Prenumerera på TRS nyhetsbrev

Nytt från TRS innehåller information om TRS aktuella verksamhet och tips till dig som är arbetsgivare eller facklig representant. Vi planerar att skicka ut brevet per e-post fyra gånger per år.
Anmäl dig för prenumeration på nyhetsbrevet Nytt från TRS.