Hjälp oss informera om TRS stöd till tidsbegränsat anställda

Avslutar ni tidsbegränsade anställningar? Kom ihåg att TRS erbjuder omställningsstöd även till personer med denna anställningsform.

Ofta känner de anställda själva inte till det – så hjälp oss gärna att informera när du avslutar en tidsbegränsad anställning. Nämn gärna möjligheten att få hjälp av TRS i avslutssamtalet.

 

Tips om ett bra avslutssamtal

Att avsluta en anställning med en avtackning och ett samtal glöms ofta bort - men är viktigare än du tror. Här beskriver vår rådgivare Monica Held hur du kan tänka och göra när en medarbetare slutar.

Rådgivarens tips om avslutssamtal

Vilket stöd kan en tidsbegränsat anställd få av TRS?

Faktiskt precis samma stöd som tillsvidareanställda som sägs upp på grund av arbetsbrist eller sjukdom. Det vill säga: en personlig rådgivare för samtal och coachning, olika stöd för att riva hinder på vägen mot ett nytt jobb och verktyg för att bli en riktigt duktig jobbsökare.

Anpassat efter varje persons behov

Det kan till exempel innebära insatser för kompetensutveckling, praktik, starta-eget-stöd och mycket annat, allt utifrån individuella behov. Det handlar om att inventera sin egen kompetens och motivation samt metoder för att hitta de jobb som finns. Det kan också innebära arbete med ansökningshandlingar, cv, personligt brev och intervjuträning, eller hur man bygger upp en effektiv LinkedIn-profil.

Villkor för stöd

Läs om villkoren här

Så här ansöker man om stöd från TRS

När det gäller tidsbegränsat anställda behöver inte arbetsgivaren göra någonting – mer än att skriva ett arbetsgivarintyg och tillhandahålla en kontaktperson och ert organisationsnummer. Det är personen själv som ansöker om stöd via länken här nedan. När det gäller uppsägning på grund av arbetsbrist eller sjukdom är det arbetsgivaren som inleder ansökningsförfarandet.

Ansök om stöd från TRS